Gölcük Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 26 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Gölcük Kebabı Tarifi
    Resimli Gölcük Kebabı Tarifi
    Gölcük Kebabı Yapılışı

    Gölcük Kebabı

    Malzemeler
    400 gr. kuzu eti
    100 gr. tereyağı
    2 ad. soğan
    3 ad. domates
    4 ad. yeşil biber
    100 gr. mantar
    200 gr. kaşar peyniri
    4 adet krep
    kekik
    tuz
    karabiber
    az soya sos
    az kapari çiçeği

    Hazırlanışı
    Tereyağı eritilip, soğanlar kavrulur. Et ilave edilip suyu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra mantar, yeşil biber, domates, soya sos, kapari çiçeği , tuz, karabiber ve kekik ilave edilip pişirilir. Soğumaya alınıp, süzdürülür. Hazırlanan harç kreplerin içine konup sarılır. Üzerine kaşar peyniri ilave edilerek, salamandıra da pişirilir

    [​IMG]