Gökkuşağı Tatlısı...

'Damak Keyfi' forumunda Mirayy tarafından 20 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Gökkuşağı Tatlısı:
    Malzemeler:

    3 yumurta
    1 çay bardağı şeker
    3 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 çay bardağı irmik
    3 çay bardağı un
    2 paket kabartma tozu


    şerbeti:

    3,5 su bardağı su
    3,5 su bardağı toz şeker
    bir dilim limon
    Hazırlanması:


    1-Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.

    2-Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
    3-Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.
    4-Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.

    5-Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.

    Afiyet Olsun...

    Alıntı...