Gökkuşağı Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Gökkuşağı Böreği
    Resimli Gökkuşağı Böreği Tarifi
    Gökkuşağı Böreği nasıl yapılır
    [​IMG]

    Gökkuşağı Böreğinin Yapımı Tarifi


    Malzemeler:
    4 adet havuç
    3 adet yufka
    300 gr patates
    2 adet soğan
    250 gr ıspanak yaprağı
    2 su bardağı süt
    sıvı yağ
    3 çorba kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı kırmızıbiber

    Hazırlanışı: Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Havuçları ilave edin. Rengi değişene dek kavurun. Ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvıyağı alın. Haşlanmış patatesi ekleyin ve kavurun. Yine ayrı bir tavaya 3 çorba kaşığı sıvı yağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun. Soğanın yarısını iri parçalar şeklinde kesilmiş ıspanakların üzerine, diğer yarısını ise patatesin üzerine ilave edin. Düz ve temiz bir zemine yufkayı serin. Derin bir kapta 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyle serpin. Havucu üzerine yayın. İkinci yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Patatesli harcı yayın. Son olarak üzerine üçüncü yufkayı yerleştirin. Sütlü karışımdan serpin. Ispanaklı harcı yayın. Yufkaları düzgün bir şekilde yuvarlayın. 2 parmak kalınlığında dilimler kesin. Çok az yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın.

    Havuçların kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyın. Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı alın.