Göçmen pasta tarifi resimli

'Damak Keyfi' forumunda Yasemin tarafından 10 Şubat 2012 tarihinde açılan konu


  1. Göçmen Pasta, Göçmen Pasta Tarifi, Resimli Pasta Tarifi Yapılışı


    Pasta İçin Malzemeler:

    1 kahve fincanı tozşeker
    2 adet yumurta
    1 kahve fincanı süt
    1 kahve fincanı eritilmiş margarin
    1 çorba kaşığı toz amonyak
    Üç buçuk su bardağı un

    Krema için Malzemeler:

    1 kg süt
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı un
    Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
    3 çorba kaşığı kakao
    Süslemek için:
    Portakal kabuğu

    GÖÇMEN PASTA TARİFİ

    Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın. Margarini ve sütü ekleyip karıştırın.
    Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölün.
    Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin.
    Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kremanin yarısını ayırın.
    Diger yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurlardan bir tanesine beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin. Tüm hamurlari bu şekilde bitirdikten sonra en üste, kalan kakaolu kremayi sürün.
    Pasta süslemek için doğranmiş portakal kabuğu kullanabilirsiniz..
    Asçının notu: Toz amonyagi aktarlarda bulabilirsiniz.

    [​IMG]