Glisemik İndeks Listesi

'Kısa Bilgiler' forumunda Yasemin tarafından 28 Ağustos 2013 tarihinde açılan konu


  1. Glisemik İndeks, karbonhidratların kan şekeri üzerinde yarattığı etkisidir. Daha hızlı kana karışıp kan şekerini yükselten karbonhidratların glisemik indeksi yüksektir.

    Glisemik indeks değerleri 80'in üzerinde yapılan klinik araştırmalar sonucu ortaya çıkarılmıştır.

    Glisemik indeksi düşük gıdaları tüketmenin yararları; Daha uzun süre tok kalmamıza sebep olurlar
    İnsülin salınımını azalttığı için diabet oluşum riskinin azalmasına sebep olurlar.Vücutta daha az insülin salınımına sebep olarak yağ depolanmasını azaltırlar.

    Glisemik İndeks Listesi


    Mercimek çorbası 63

    Bezelye çorbası 94

    Domates çorbası 54

    Bal 104

    Fırında Patates 118

    Haşlanmış Patates 80

    Patates Kızartması 107

    Patlamış Mısır 79

    Patates Cipsi 77

    Yer Fıstığı 21

    Çubuk Kraker 116

    Çikolata 70

    Kepekli Spaghetti 53

    Spaghetti 59

    Ravioli 56

    Makarna 64

    Pancar 91

    Havuç 101

    Soya Fasülyesi 25

    Kırmızı Mercimek 36

    Yeşil Mercimek 42

    Barbunya 42

    Nohut 47

    Karpuz 103

    Kuru Üzüm 91

    Erik 34

    Ananas 94

    Armut 51

    Şeftali 40

    Portakal 62

    Mango 80

    Kivi 75

    Üzüm 62

    Vişne 32

    Kavun 93

    Muz 76

    Kayısı 82

    Elma 52

    Yoğurt 51

    Tam Yağlı Süt 39

    Yağsız Süt 46

    Dondurma 87

    Düşük Yağlı Dondurma 71

    Kepekli Bisküvi 96

    Çavdarlı Bisküvi 93

    Pirinç 81

    Bulgur 68

    Kepekli Pirinç 79

    Kepekli Ekmek 97

    1 adet Nar 67