Glazürlü Kalp Kurabiyesinin Tarifi-Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Glazürlü Kalp Kurabiye
    Kalpli Kurabiye tarifleri
    Glazürlü Kalp Kurabiye nasıl yapılır

    Glazürlü Kalp Kurabiyesinin Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeleri

    200 gram tereyağı
    200 gram pudra şekeri
    1 yumurta
    1 tutam tuz
    1 su bardağı hindistan cevizi
    Aldığınca un

    Üzeri için

    1 su bardağı su
    2 çorba kaşığı toz şeker
    3 çorba kaşığı nişasta

    Kalp kurabiye tarifi

    Tereyağ, yumurta ve pudra şekeri birbirine iyice yedirilip krema haline getirin. Tuz ve hindistan cevizi ile birlikte azar azar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Yoğrulan hamur 30 dk. kadar üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir. Merdane ile kalp kalıplarla kesilir. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir. Kurabiyeler fırındayken bir kabın içerisinde su, şeker ve nişasta alınıp pişirilir soğutulur. Fırından çıkan kurabiyelerin yalnız üst kısmı bir nevi glazür görevi gören nişastalı karışıma batırılıp pasta süslerine bulanır. Ilınınca servis edilir.


    alıntı