Gırara nedir tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Aderito tarafından 7 Ocak 2013 tarihinde açılan konu


  1. Gırara yapımı


    Gırara Malzemeler

    1 çay bardağı aşurelik buğday
    1 demet pazı
    1 soğan
    1 kabak
    400 gr süzme yoğurt
    1 yumurta
    3 yemek kaşığı süt
    Tuz
    Taze reyhan veya kişniş
    3 diş sarımsak

    Gırara Üzeri İçin

    2 yemek kaşığı tereyağı
    Nane, kırmızıbiber

    Gırara Hazırlanışı

    Soğanı ince doğrayın. Buğdayları soğanla birlikte tencereye alın ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin. 1 saat pişirin.
    Pişen buğdayları daha büyük bir tencereye aktarın. Pişerken katılaşan buğday soğan karışımını suyla kısık ateşte karıştırarak inceltin.
    Kaynayınca doğranmış pazıları ve ufak doğranmış kabakları ekleyin. Tuzla tatlandırın.
    Sebzeler pişince ocaktan alın.
    Bir kapta yoğurt, yumurta ve sütü mikserle çırpın. Buğdaylı karışımdan tane gelmeyecek şekilde birkaç yemek kaşığı su alın ve yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın.
    İki karışımı birleştirip sürekli karıştırarak pişirin.
    Ocaktan alıp ince kıyılmış reyhan ve ince doğranmış sarımsakları ilave edin.
    Cezvede tereyağını ısıtıp, nane ve kırmızıbiberi ilave edin. Yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.