gıda zehirlenmesine neden olan bakteriler

'Sağlık bilgisi' forumunda Elfida tarafından 26 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Gıda zehirlenmesine hangi bakteriler neden olur
    Gıda zehirlenmesi yapan bakteriler neler

    Koli Basili

    * 12-24 saat sonra kendini gösterir.
    * Sulu ishal
    * İshal 3 gün içinde kanlı hale gelir
    * Nadir olarak kusma

    Bu durumda, koli basili enfeksiyonu etten veya maruldan geçmiş olabilir. Koli basili virüsü büyükbaş hayvanların dışkısından bulaşıp etin işlem sürecinde ete bulaşabilir ve aynı zamanda ekinleri sulamak için kullanılan sulara da karışabilir.

    Salmonella

    * 24-48 saat içinde kendini gösterir
    * Şiddetli karın ağrısı
    * Ateş
    * Kanlı veya mukozalı ishal

    Kümes hayvanlarının yanı sıra salmonella bakterisi sığır eti, süt ürünleri, Sezar salata sosu ve hollandez sos gibi pişmemiş yumurta içeren yiyeceklerde de bulunur. Salmonella, insan veya hayvan dışkısından birçok yolla et ve yumurtaya bulaşabilir