gıda zehirlenmesine ne iyi gelir

'Güncel Bilgiler' forumunda Burcu tarafından 7 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu


  1. Gıda Zehirlenmesi Sonrasında Yemeniz Öneriler Besinler:
    Bol Sıvı Alımı:
    Gıda zehirlenmesinin en önemli belirtilerinden biri, genellikle kusma nöbetleri sonrası belirgin hale gelen dehidratasyon (vücudun susuz kalması)dur. Vücut sık sık kusma nedeniyle su ve besin değerlerini kaybetme eğilimindedir. Böylece gittikçe susuz kalır. Bu nedenle mideyi yatıştırmak için bol sulu meyveli buz parçacıkları yemek, bu rahatsızlığa iyi gelir. Ağızda gelişmekte olan herhangi bir kötü tadı önlemek için, soğuk su veya meyve suyundan küçük yudumlar almaya çalışın.
    Hafif Yiyecekler:
    Hasta olmanızdan bir kaç saat veya bir gün sonra muz, elma, armut ya da papaya gibi taze meyveler küçük porsiyonlar halinde yemeye başlayabilirsiniz. Mideye bazı besin değerleri sağlamak amacıyla da, baklagiller ile birlikte pişirebileceğiniz haşlanmış pirinç yemeyi deneyebilirsiniz. Tost, çörek ve galeta gibi hafif gıdalar da yiyebilirsiniz. Eğer aç hissetmeye başladıysanız biraz tavuk suyuna çorba ya da çok hafif bir et suyuna çorba içebilirsiniz. Tavuk suyu çorbası beslenme açısından çok zengindir ve kendi tıbbi özellikleri vardır. Oldukça büyük bir ölçüde midenin yatışmasına ve sindirimine yardımcı olan nane ya da tarçın gibi taze otları çorbanıza ekleyin. Mide için henüz sindirmesi çok zor olacak ağır gıdalar ve yağlardan kaçının.
    Haşlanmış Sebzeler:
    Aç kalmamak çok önemlidir. Gerekli besin ögelerini gerekli miktarda almak için sağlıklı besinler seçmek çok önemlidir. Bu nedenle bu hastalık döneminde haşlanmış sebzeler yemeniz çok faydalıdır. Sadece bazı sebzeleri haşlayıp çok fazla baharat eklemeden gerekli çeşnileri ekleyerek sağlıklı bir yemek yapabilirsiniz. Haşlanmış sebzelere tat vermek için zeytinyağı gibi yağlar besleyici kullanın. Bu şekilde hazırlanan bir yemek istemezseniz, sebzeleri fırında da pişirebilirsiniz.