Gerebiç Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 24 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kerebiç Tarifi


    Gerebiç Nasıl Yapılır


    [​IMG]


    Gerebiç İçin Malzemeler:

    2 çorba k. irmik

    3 yumurta sarısı

    250 gr margarin

    1 çay b. zeytinyağı

    1 su b. pudra şekeri

    1 çay k. kabartma tozu

    alabildiği kadar un

    İç Harcı İçin; kayısı, ceviz, incir, tarçın (İçine kayısı yerine antep fıstığı da koyabilirsiniz.)

    Gerebiç Yapılışı:

    Margarin karıştırma kabına alınır ve el ile iyice yumuşatıldıktan sonra sırayla tüm malzemeler eklenir ve kurabiye hamuru gibi bir hamur hazırlanır.

    İç harcını hazırlamak için kayısı ve incirler doğrandıktan sonra ceviz ve tarçınla karıştırılır.

    Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve el ile açıldıktan sonra iç harçtan koyulur ve hamur kapatılıp yuvarlanır. Yuvarladıktan sonra şekil vermek için kalıba basabilirsiniz. Fırından çıkarıldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet Olsun...