Gerçek tavuk göğsü tatlısı yapımı

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 17 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Gerçek tavuk göğsü tatlısı yapımı
    [​IMG]

    Ramazan ayının vazgeçilmezidir tatlılar. Gün boyunca tembel tembel yatan mide akşam üzeri hafif hafif sinyaller vermeye başlar ve kan şekerinizin düştüğünü öyle ya da böyle bir şekilde hissedersiniz. Akşam yemeğinin hemen ardından gözler “aceba tatlı olarak bugün ne var?” diye aranmaya başlar. İşte tam da bu anda imdadınıza gerçek tavuk göğsünün vazgeçilmez tadı yetişecek. Gerçek tavuk etiyle hazırlayacağınız bu tatlı ile mideniz bayram edecek.

    Gerçek tavuk göğsü tatlısı için gereken malzemeler:

    • 1 litre süt
    • 2 kaşık pirinç unu
    • 2 kaşık nişasta (buğday tercihimdir)
    • 1 adet tavuk göğsü
    • 2 adet damla sakızı
    • 1 bardak toz şeker
    • 1 kaşık tereyağ
    • 1 vanilya
    Gerçek tavuk göğsü tatlısı yapımı:

    1 adet tavuk göğsünü haşlayın ve soğuduktan sonra küçük parçalar halinde dideleyin. Hazırladığınız tavuk göğsünü bir kase soğuk suyun içine koyun ve suyu sık sık değiştirerek tavuk tadının kaybolmasını sağlayın.

    Şimdi tatlımızı yapmaya başlayabiliriz. Bir tencerede tereyağ hariç diğer tüm malzemeleri (pirinç unu, nişasta, şeker, damla sakızı, vanilya ve süt) karıştırın. Topaklanma yapmaması için mikser kullanabilirsiniz. Karışımı ocağa koyun ve yine sürekli karıştırarak pişmesini bekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.

    Ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi mikser ile tekrar çırpın. Buraya kadar her şey yolunda ise önceden didelediğimiz tavuk göğsünü sudan çıkarıp ve iyice sıkarak muhallebimizin içine ekleyelim ve karıştıralım.

    Hepsi bu kadar şimdi tatlımızı cam bir tepsiye dökelim ve soğuyana kadar bekleyelim. Üzerini tarçınla süsleyip ikram edebiliriz. Afiyet olsun…