Gelin Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 26 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Gelin Kebabı yapımı,
    Gelin Kebabı nasıl yapılır
    Resimli Gelin Kebabı Tarifi

    Gelin Kebabı Malzemeleri
    Hamur İçin;
    • 1,5 Su Brdağı Un
    • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    • 1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
    • Biraz Su, Tuz

    Üzerine:
    • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    • 1 Adet Soğan
    • 250 Gr Kıyma
    • 2 Adet Sivri Biber
    • 1 Adet Domates
    • 5 Adet Mantar
    • 2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
    • Tuz, Karabiber, Kekik

    Sos İçin:
    • 1 Çay Kaşığı Salça
    • 1 Tatlı Kaşığı Un
    • 1 Su Bardağı Et Suyu


    [​IMG]




    Gelin Kebabı Yemeğinin Tarifi

    1. Önce hamuru hazırlayın. Bunun için un, tuz, sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın. Yeterli miktarda su ilave edin. Yoğurarak hamur haline getirin. Üzerini nemli bir bezle örtüp, dinlendirin.
    2. Sonra hamurdan iri bezeler koparın. Yemek tabağı büyüklüğünde açın. Teflon tavayı yağlayın. Hamuru tavaya alıp, arkalı önlü kızartın.
    3. Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun. Kıymayı ekleyin. Kavurun. Küçük doğranmış biber, domates ve mantarları ilave edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Hamuru servis tabağına alın. Üzerine malzemeyi yayın.
    4. Salça, un ve et suyunu çırpın. Ateşte koyulaşana dek pişirin. Yemeğin üzerinde gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.