GDO Hangi Ürünlerde Var?

'Sağlık Rehberi' forumunda Wish tarafından 9 Kasım 2009 tarihinde açılan konu


  1. GDO'lu Gıdalar Hangileri?

    Pek çok GDO lu ürün var;
    Mısır, patates, domates, pirinç, soya, buğday, kabak, balkabağı, ayçiçeği, yer fıstığı, bazı balık türleri, kolza, kasava, papaya.

    Bunların dışında çalışmala,rın devam ettiği ürünler var;
    Muz, ahududu, çilke, kiraz,ananas, biber, kavun, karpuz, kanola.

    Üretimi sırasında GDO kullanılmış pek çok ürün var,

    Mısır ve soya genleri ile oynanan ürünlerde ilk sırayı aldıklarında bu bitkilerden üretilen yan ürünlerin de GDO lu olma riski var.

    *Mısır ve soyadan üretilen yağ, un, nişasta,glikoz şurubu, sakkaroz, fruktoz içeren gıdalar günlük tüketim maddeleri arasında yer alıyor. Örneğin,;
    Bisküvi, kraker, kaplamalı çerezler,pudingler, bitkisel yağlar,bebek mamaları, şekerlemeler, çikolata ve gofretler,hazır çorbalar,mısır ve soyayı yem olarak tüketen tavuk ve benzeri hayvansal gıdalar ile pamuk GDO lu olma riski taşıyor.

    * Sadece mısırdan üretilen ve çeşitli gıdalarda bileşen veya katkı maddesi olarak kullanılan yan ürün sayısı 700′ü, soyadan üretilen türevlerinin sayısı ise 900′ü buluyor. Yani bu yan ürünleri içeriğinde kullanan her bir işlenmiş ürünün GDO’lu olma riski bulunuyor.

    alıntı
    gdo bilgi​