Gazpacho - İtalyan Mutfağı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 12 Ağustos 2010 tarihinde açılan konu


  1. Gazpacho nasıl pişirilir
    Gazpacho malzemeleri
    Resimli gazpacho yapılışı


    [​IMG][​IMG]
    İçindekiler

    2 adet kırmızı biber
    2 adet sarı biber
    6 adet çengelköy salatalık
    12 adet domates
    2 adet soğan
    2 diş sarmısak
    1 dl kırmızı şarap sirkesi
    6 dl domates suyu
    zeytinyağı
    tuz
    karabiber
    tabasco

    Hazırlanışı

    1 Biberleri, soğan ve sarmısağı doğrayın. Orta ateşte, az zeytinyağı ile yumuşayıncaya kadar pişirin.

    2 Az pişmiş malzemeyi ateşten alıp, soğutun.

    3 Domateslerin çekirdeklerini ayıklayın. (Şekilleri bozulursa önemli değil. Nasıl olsa bütün malzeme blenderdan geçirilecek.)

    4 Salatalıkları kabukları ile birlikte doğrayın.

    5 Sirke ve domates suyu ile birlikte tüm hazırlanan malzemeyi blenderda çekin.

    6 Tuz, taze çekilmiş karabiber ve tabasco ile tatlandırın.

    7 Çorbayı buzdolabında iyice soğutun ve sarmısaklı kruton ile servis edin.