Gaziler Helvası Edirne

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 5 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Gaziler Helvası Edirne
    Edirne Gaziler Helvası
    Gaziler Helvası Tarifi
    Gaziler Helvası Yapılışı
    Edirne Yöresel Yemekleri


    [​IMG]

    Malzemeler
    300 gr. Bal, yarım kg. su, 200 gr. Tereyağı, 400 gr. Un, 100 gr. antepfıstığı

    Yapılışı
    Bir tencerede bal ile suyu birlikte kaynatarak sıcak tutun. Diğer tencerede tereyağını eritin ve kızmadan ateşten alın. Bir elinizle unu serpip öbür elinizle unu yağa yedirin. Tencereyi kısık ateşe oturtup, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak helvayı 10 dakika kavurun. Fıstıkları katın.
    Sıcak olan şurubu azar azar helvaya ekleyip topak kalmayıncaya kadar yedirin. Yeniden biraz kavurup, aynı işlemi yapın.
    Un kokusu tümüyle gidince karıştırıp kapağım kapatın. Ateşten alın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş helvayı iyice taneleninceye kadar bir tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, servis yapın.

    Not: Bu helvaya antepfıstığı yerine kabuğu soyulmuş badem, findık ya da çam fıstığı konulabilir.

     



  2. Cevap: Gaziler Helvası Edirne

    Tadıda görüntüsü kadar güzelmiki aceba Birde adı neden Gaziler Helvası onuda merak ettim. :f196:
     



  3. Cevap: Gaziler Helvası Edirne

    Trakya bölgesi olunca benim aklıma hemen Çanakkale Şehitleri geldi.:f69:Belki ondandır.;)