Gaz İçin Bitkisel Çözüm

'Şifalı Bitkiler' forumunda Blue tarafından 13 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. Gaz için bitkisel çözüm reçetelerine geçmeden önce aşırı miktarda gaz oluşumunu engellemek için yapmanız gerekenlere bir göz atalım. Öncelikle buğday ürünlerini azaltmalısınız. Buğday içinde bulunan lifler kolesterolün düşürülmesi için faydalı olsa da aynı zamanda gaz oluşumuna da neden olmaktadır. Buğday tükettikten sonra gaz sorunu yaşıyorsanız bu durum buğdaya karşı duyarlı olduğunuza veya alerjik bir duruma işaret ediyor olabilir. Buğday ekmek ve makarna gibi ürünlerin yanı sıra birçok işlenmiş gıdada, soya sosunda hatta dondurma da bile kullanılmaktadır.

    Süt ve süt ürünlerinin gaza neden olduğu bilinmektedir. Bu gibi ürünleri sınırlandırmanız gaz oluşumunu azaltacaktır. Süt ve süt ürünleri alımından sonra gaz oluşumu aşırı miktarda oluyorsa laktoza karşı duyarlığınız olabilir. Hidrolize olduğu zaman iki monosakkarid molekülüne ayrılan şeker olan laktoz içeren bu ürünlere hassasiyetiniz varsa vücudunuz ince bağırsakta laktozu sindirmek için ihtiyaç duyulan laktaz enzimini salgılamıyor demektir.

    Süt ürünleri yerine prebiyotik ürünler tüketerek vücudunuz için gerekli mineralleri bu yolla alabilirsiniz. Pirebiyoik ürünler aynı zamanda sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olmaktadır.

    Yemeklerden önce ve sonra yiyeceğiniz rezene gaz oluşumunu azaltmakta ve oluşan gazın vücuttan atılmasında etkili bir bitki olarak kullanılmaktadır. Rezeneyi bir miktar suda kaynatıp demlenmesini bekledikten sonra da çay gibi içebilirsiniz.

    Nane çayı da aynı rezenede olduğu gibi mide şişkinliğini almada ve gaz çıkarmanızı sağlamada etkili bir bitkisel üründür.

    Bitkisel yöntemler fayda sağlamıyorsa doktorunuza danışarak gazın oluşmasına neden olan bakterilerin azaltılması için kullanılan antibiyotiklerden kullanabilirsiniz.