Frigobuz

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu



  1. Malzemeler
    1 Su bardağı süt
    1 Su bardağı su
    5 Çorba kaşığı toz şeker
    1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 Çorba kaşığı kakao
    1 Paket vanilya (5 gr.)

    Yapılışı

    # Tencereye nişasta, kakao, toz şeker konur, sıvı malzemeler eklenmeden kuru olarak karıştırılır.
    # Karışımın üzerine, karıştırarak soğuk süt ve su eklenir.
    # Bütün malzemeler birbirleriyle karışınca orta ateşli ocağa konur.
    # Sürekli karıştırarak muhallebiden daha cıvık kıvam alana kadar, kaynatılır.
    # Ocaktan alınır, vanilya katılır, karıştırılır.
    # Sıcak frigobuz, buz kalıbına düzgün bir şekilde dökülür.
    # Oda ısısına geldikten sonra, buzluğa yerleştirilir.
    # Ertesi günü buzluktan alınır, buz gibi kalıplarından çıkartılır.
    # Ölçüye göre kesilmiş aliminyum folyoya frigobuzlar sarılır.
    # İkram edene kadar tekrar buzluğa konur.