Fransızların Ünlü Tatlısı Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Masal tarafından 31 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Fransızların Ünlü Tatlısı Nasıl Yapılır


    Fransızların En Ünlü Tatlısı


    Pots De Creme Tarifi

    [​IMG]

    Pots De Creme İçin Malzemeler:

    2 yumurta

    180 gr.kıyılmış bitter çikolata

    1 yemek kaşığı şeker

    1 çimdik tuz

    1 yemek kaşığı frambuaz püresi

    3/4 cup sıcak süt

    Pots De Creme Yapılışı:

    Yumurta ,şeker ve tuz köpük köpük olup hacimlenene kadar çırpılır.

    Bu arada çikolatalar mikro dalgada eritilir.(Benmari usulü de eritebilirsiniz)

    Çırpılmakda olan yumurtalı karışıma frambuaz püresi eklenip çırpmaya devam edilir.Bu arada sıcak süt yavaş yavaş eklenir.Eritilmiş çikolata ilave edilip karıştırılır.

    Buzdolabında en az 2 saat bekletildikden sonra servis edilir.