Fransızların Genel Özellikleri

'Ülkeler' forumunda Masal tarafından 10 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Fransızların Özellikleri


    Fransa İnsanının Genel Özellikleri



    Fransız stili;
    çok zarif, çok şık… Fransız kadının özleştirildiği gibi. Az olan çoktur felsefesine asırlardır bağlı kalan Fransız kadınını tarzınız için ilham kaynağı olarak seçebilirsiniz. Fransızlar şık giyimin yüzlerce yıldır öncüsü oldu. Chanel’den Givenchy’e hepsinin vizyonu ortak: zeki, zamansız, sofistike ve yine de dişi!

    Stilindeki yalınlıktan bir Fransız kadınını zorluk çekmeden fark edebilirsiniz.

    Kabarık Yakalar ve Çemberli Jüponlar


    Yırtmaç modası 16 yüzyılda iyice yaygınlaştı Pabuçlarda bile yırtmaç görülmeye başlandı Erkek ceketleri nerdeyse yastık gibi doldurularak kaskatı bir duruma getiriliyordu Uzun çorap modası yerini, kabarık durması için içi doldurulmuş, kısa pantolonlara bırakmıştı Bunlarla gene uzun çorap giyiliyordu.

    Ayakkabılar artık sivri burunlu değil, parmakları rahat ettirecek biçimde, ördek gagası gibi genişti Kraliçe I Elizabeth döneminin en belirgin modası boynun çevresinde giderek genişleyen ve büyüyen yakalardı 1850'lere gelindiğinde yakalar o denli büyümüştü ki, güzel durması için tel geçirerek kolalamak gerekiyordu.

    Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir ulusal mutfaktır. Fransız mutfağı Fransa'nın bölgelerine göre büyük farklılıklar gösterir. Örneğin Champagne, Alsace ve Lorraine bölgelerinde jambon ve av etleri yaygındır. Picardie, Normandiya, Bretanya ve Nord-Pas-de-Calais gibi deniz kıyısındaki bölgelerde midye, karides ve ıstakoz gibi kabuklu deniz ürünleri, Ringa, levrek ve dil balığı sıkça kullanılır. Loire vadisinde koyun eti, av etleri, özellikle yetiştirilmiş mantar çeşitlerine ve keçi sütünden yapılmış peynirlere rastlanır. Paris civarındaki Île-de-France bölgesi ise ülkenin her bölgesinde yaratılmış yemeklerin kolayca bulunabildiği ortak bir noktadır. Sadece Paris kenti sınırları içinde 5.000'i aşkın restoran bulunmaktadır. Michelin firması tarafından 1900 yılından bu yana yayınlanan Le Guide Michelin (Michelin Rehberi) tarafından en yüksek notu alan restoranlar genellikle Paris kenti civarında bulunurlar.

    Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının en önemli ögeleri arasındadır. Bu yiyecek maddelerinin kalitesini düzenlemek amacıyla Appellation d'origine contrôlée (kökeni kontrol edilen) denilen bir sistem oluşturulmuştur.