Fransızların Farklı Özellikleri

'Ülkeler' forumunda Masal tarafından 9 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Fransızların Özellikleri


    Fransızların Farklı Özellikleri Nelerdir


    Fransız evkadınları bolluk ve rahata alışkın olduklarından Normandiya’daki dükkanlarda pek çok hazır yiyecek satılıyor. Balıkçılarda ise çok taze dil ve fener balığı bulunuyor. Bir de çok çeşitli peynirler var: Nefis Livarot ve Camembert peynirlerinin yanında daha az adı duyulmuş ama en az onlar kadar lezzetli üç kat kremalı peynirler.

    Fransa’nın her yerinde domuzdan büyük ölçüde yararlanılıyor. Özellikle güneybatıda popüler olan lahanalı çorbada domuz eti kullanılıyor.

    Fransızlar başka kültürlerin yemeklerinden etkilenerek mutfaklarını genişletmek olanağı bulmuşlar. Örneğin Cezayir’den dönen Fransızlar “kuskus”u İspanya’dan gelenlerse ocakta pişirilen “paella”yı Fransa’ya getirmişler. Bu şekilde mutfağa değişik ülkelerin lezzetleri de eklenmiş.

    Fransızların giyimleri; 15. yüzyılda erkeklerin gardrobuna yeni bir giysi eklendi. Bu bol kollu omuzları ve göğsü oturtulmuş geri kalan bölümleri dökümlü manto gibi bir giysiydi. Giyilen şapkalar türbana benziyor yan tarafından uzun bir eşarp sarkıtılıyordu. 1480′lerde “yırtmaç” modası çıktı. İçine giyilen görülsün diye ceketlerin kolları dirsekten bir yırtmaçla açılıyor böylece o dönemde moda olan işlemeli gömlekler ortaya çıkıyordu. Kadın modasında pek fazla değişiklik olmadı. 15. yüzyılda en büyük değişim giderek çok acayip biçimler alan saç modellerinde görüldü. Avrupa’da kilise kulesi gibi taranmış saçlara bile rastlanıyordu.