Fransızların En Ünlü Yemeği

'Ülkeler' forumunda EyLüL tarafından 12 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu


  1. Fransızların En Ünlü Yemekleri




    Fransanın En Ünlü Yemeği Nedir

    Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir ulusal mutfaktır. Fransız mutfağının kökeni Orta Çağlara uzanır.

    Napolyon Bonapart döneminde ün kazanmış Marie-Antoine Carême (1784-1833) gibi aşçılar haute cuisine (yüksek aşçılık sanatı) denilen özenli bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına büyük katkılarda bulunmuşlardır.

    Bouchon

    Lyon kentinde yaygın olan bir lokanta türüdür. Kaz ciğeri (Foie gras), domuz rostosu, domuz sucukları gibi Lyon'un yöresel yemekleri üzerinde uzmanlaşmışlardır.

    Brasserie
    Birahane anlamına gelir. Alsace-Lorraine bölgesinden gelen göçmenler tarafından 1870'lerde açılmıştır. Biranın yanı sıra Riesling, Sylvaner, ve Gewürztraminer gibi Alsace yöresine ait şaraplar da servis ederler. En yaygın yemekler sauerkraut ve deniz ürünleridir. Brasserie bütün gün açıktır ve günün her saatinde aynı menü geçerlidir.

    Fransız mutfağının meşhur salyangoz (escargot) yemeği

    [​IMG]

    KAZYAĞINDA KERVİZ SOTE

    2 Küçük Kereviz
    1 Limon Suyu
    1 Çorba Kaşığı Kaz Yağı
    Tuz

    Kerevezleri soyup küçük zarlar halinde kesin. Bunları limonlu ve tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayın. Sonra iyice süzüp, bir mutfak havlusu içinde kurutun. Ardından bir tavada, kuvvetli ateşte 1 çorba kaşığı kaz yağı ile birlikte kızartın. Kızarınca yine mutfak havlusuna yayıp yağlarını süzdürün, tuzlayın ve sıcak servis yapın.