Fransızların Beslenme Tarzı Nasıldır?

'Kadınca' forumunda Sezen tarafından 19 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

  1. Sezen

    Sezen Editör


    Fransızların Beslenme Tarzı Nasıldır?

    [​IMG]
    Fransızlar beslenmelerine büyük önem veren ve mutfağı sanata dönüştüren bir millettir. Kökenleri Orta çağlara kadar uzanır. Kolonileşme döneminde dünyanın pek çok yerinin mutfağından esinlenmeler yaşamış ve özellikle de Bonapart döneminde ünlü aşçılar yetiştirmişlerdir.

    Fransanın her bölgesinin ayrı bir yemek ve mutfak kültürü vardır denilebilir. Bazı bölgelerinde jambon ve av etleri yaygınken, bazı gbölgelerinde de midye karides gibi kabuklu deniz ürünleri ün yapmıştır.

    Şarap, peynir ve tereyağ Fransız mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır.

    Fransada doğup tüm dünyaya yayılan baget ve kruvasanları bilmeyeniniz yoktur. Bu iki ekmek kahvaltılarının en önemli iki besinidir. Peynir çeşitlerinde ise ilk sırayı gravyer peyniri alır. Öğlen yemeği için iki saat ayırırmış Fransızlar. Tabi şimdilerde bir saate düşmüş bu ara ama yinede öğlen yemeği Fransızlar için en az akşam yemeği kadar önemlidir.

    Akşam yemeğine gelince önce ordövr, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç bölümde yenir. Salata için ısrarcı değillerdir ama ekmek, şarap ve maden suyu olmazsa olmazlarındandır akşam yemeklerinde.

    Fransızlar hem göze hem de mideye hitap etmeyi seviyorlar yemeklerinde ve dünyanın en zengin mutfakları arasına girmeyi başarmışlardır. Et tüketimi konusunda çok seçici oldukları söylenemez. Salyangoz eti bile soflarında yer alır.