Fransız Usulü Ciğer

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Fransız Usulü Ciğer

    --------------------------------------------------------------------------------

    MALZEMELER
    600 gram dana ciğeri
    500 gram domates
    2 adet kuru soğan
    2 diş sarmısak
    biraz un
    100 gram margarin
    1 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı sirke
    1/2 çay kaşığı toz şeker
    1/2 demet kıyılmış maydonoz
    2-3 yaprak adaçayı
    1 tatlı kaşığı biberiye
    1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
    tuz,karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın. Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.
    Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun. Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin. Kırmızı şarabıda ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın. Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın. Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın. Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın. 1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.