Fransız Tostu

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 12 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu


  1. Fransız Tostu

    [​IMG]



    İlk yediğimde çok şaşırmıştım.Bu tarifi de bizden çalmışlar diye... :)Aslında çok yabancı olduğumuz bir tat değil.Ekmeği yumurtaya bulayıp kızartıyorsunuz. ;)

    Malzemeler


    Bayat ekmek (kişi saysına göre siz ayarlıyorsunuz)
    Yumurta (Yumurta biraz fazla gidiyor.3 dilim ekmek bir yumurta yiyor :))
    Kızartmak için sıvıyağ
    Reçel (reçel çeşidi de size ait hangisini daha çok yakıştırırsanız :))

    Yapılışı

    Ekmeklerimize yumurtaya güzelce bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.Soğuduktan sonra üzerlerine reçel koyuyoruz.Bu kadar basit ve lezzetli.Afiyet olsun.


    [​IMG]
     



  2. Cevap: Fransız Tostu

    Sahi bu bildiğimiz yumurtalı ekmek:f40: reçellisini yememiştim,yakışır mı bilemem denemek lazım;)