Fransız Soğan Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 16 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Fransız Soğan Çorbası Tarifi
    Fransız Soğan Çorbası Nasıl yapılır
    Fransız Soğan Çorbası malzemeleri

    Malzemeler:

    7 Adet beyaz soğan
    100 Gr tereyağı
    1 Litre tavuk veya et suyu
    Taze veya kuru kekik (tercihen taze)
    Baget ekmek
    Karabiber, tuz, tatlı kırmızıbiber
    Çedar, gravyer veya kaşar peyniri rendesi (aslı çedar veya gravyer ile yapılır)
    [​IMG]
    Hazırlanışı:

    Soğanları 20 dakika kadar dondurucuda bekletin (gözlerinizin yanmaması için)
    Dondurucudan çıkardığınız soğanları piyazlık doğrayın.
    Tereyağını geniş bir tencerede eritin.
    Tencerede karıştırabileceğiniz kadar soğanı tencereye alın ve soteleyin, tencereye aldığınız soğanların diriliği gidince kalan soğanlarıda ilave ederek karıştırarak soteleyin.
    Soğanlar kavrulurken içine bir tutam kekik ekleyin
    Soğanlar iyice karamelize oluncaya kadar kavrulmalıdır.
    Kavrulan soğanların üzerine et suyunuzu ekleyin ve kaynatın.
    Kaynayan çorbaya tuz ve karabiber ekleyerek 20 dakika pişirin.
    Bu arada baget ekmeklerinizi dilimleyin, beyaz tost ekmeği de olabilir
    Ekmeklerin iki yüzüne de çok az tereyağı sürün ve fırça yardımıyla biraz da zeytinyağı sürün.
    Yine ekmeklerin iki tarafına tuz ve karabiber ekin.
    Fırınınızın ızgarasında ekmekleri iki yüzünü de kızartın.
    Peynirinizi rendeleyin.
    Sıcak çorbayı kullanacağınız fırın kaplarına alın. İsterseniz tek kişilik fırın kabı veya yuvarlak derin bir kap kullanabilirsiniz.
    Kaba aldığınız çorbaların üzerine kızarttığınız ekmekleri dizin.
    Ekmeklerin üzerini peynir ile kaplayın, bu esnada hiç açıklık bırakmamak çok önemli çünkü ekmekler yanarsa çorbanın tadı büyük ölçüde değişir.
    Kaseleri tekrar fırına verin ve peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.