Framboazlı Cheese Kek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 4 Eylül 2012 tarihinde açılan konu


  1. Framboazlı Cheese Kek Tarifi




    Resimli Framboazlı Cheese Kek Tarifi

    Malzemeler

    225 gr Burçak bisküvi

    3 yemek kaşığı şeker

    3 yemek kaşığı margarin

    4 paket krem peynir

    200 gr şeker

    3 yemek kaşığı un

    1 yemek kaşığı vanilya esansı

    4 yumurta

    225 gr krema

    [​IMG]

    Kekin Hazırlanışı

    -Fırını 160 dereceye ayarlayın

    -23 cm lik kelepçeli kalıba aliminyum kağıdı kenarlardan hafif yukarı gelecek şekilde yerleştirin.Bisküviyi iyice ufalayıp eritmiş olduğunuz yağ ve şeker ile karıştırıp kalıbın dibine yayın ve 10 dakika pişirin.Krem peynir, şeker, un ve vanilyayı orta hızda çırpınYumurtaları teker teker ekleyerek bu sefer yavaş hızda malzemeler iyica karışana kadar çırpmaya devam edin.En son kremayı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra kalıba dökün.

    -Yaklaşık 1 saat 10 dakika pişirin. (bu süre fırına göre değişir, yani daha az olabilir. Kalıbı salladığınızda kek hala sulu gibi görünebilir ama önemli değil o şekilde kalması gerekiyor. Çok pişirmemeye dikkat edin Kalıptan çıkarmadan önce soğutun.

    Frambuazlı sos için Gerekli Malzemeler

    Yaklaşık 250 gr dondurulmuş frambuazlarınız çözüldükten sonra bir süzgeçte ezin. Püresini ve ve çekirdeklerini de bir kaba koyarak kısık ateşte kaynatın, yarım bardak su ekleyin, arzunuza göre şeker ilave edin, en son bir tatlı kaşığı nişastayı suda incelterek sosa karıştırın. Koyulaşınca ateşten alın ve soğumaya bırakın.Pastalilaya tarif için teşekkürler...