Floransa Usulü Balık Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 13 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Floransa Usulü Balık Tarifi
    Floransa usulü balık nasıl yapılır
    Floransa usulü balık malzemeleri

    Floransa usulü balık malzemeleri
    500 gr taze ıspanak
    1 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı taze süt kremi
    tuz-karabiber
    bir fiske hindistancevizi
    3 orta boy domates
    4 taze soğan
    400 gr file balık
    2 yemek kaşığı limon suyu
    sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 yemek kaşığı un
    1 bardak süt
    100 gr kaşar peyniri
    1 yumurta sarısı
    tuz

    [​IMG]

    Floransa Usulü Balık Tarifi :
    Ispanakları yıkayıp hafifçe haşlayın ve suyunu süzün. Tuz, karabiber, hindistancevizi, eritilmiş yağ ve krema katıp karıştırın. Bu karışımı, dibi düz ve ateşe dayanıklı cam bir kaba yayın. Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domatesleri ve soğanları serpiştirin.

    Balıkları limon ve tuzla ovuşturup ıspanağın içine yerleştirin, üzerini folyoyla kapatın. 200 derece sıcaklıkla bir fırının orta gözüne yerleştirip 15 dakika pişirin.

    Balıkların üzerini hazırladığınız beşamel sosla kapatıp kaşarpeyniri serperek üstü açık olarak 10 dakika daha fırında bırakın.