Fıstıklı Şekerpare Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 24 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Fıstıklı Şekerpare
    Fıstıklı Şekerpare Yapılışı
    [​IMG]

    Malzemeleri
    Hamuru için

    2 adet yumurta
    1 Paket margarin
    1 Paket kabartma tozu
    1 Paket vanilya
    3 Yemek kaşığı pudra şekeri
    Yeteri kadar un

    Üzeri için

    1 Su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
    1 adet yumurta sarısı

    Şerbeti için

    2 Su bardağı şeker
    3,5 Su bardağı su
    Yarım limonun suyu

    Tatlının Tarifi

    Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu karıştırıp 20 dakika kaynatın.
    Kaynayan şerbeti ocaktan indirip limon suyunu ilave edin.
    Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın.
    Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
    Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparın.
    Elinizle yuvarlayıp üzerinden bastırarak yassı şekil verin.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
    Fırından çıkan şekerparelerin üzerine soğuk şerbeti dökün.
    Tatlı şerbetini çektikten sonra üzerini Antep fıstığıyla süsleyin.