Fish Sayadie Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 13 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Fish Sayadie tarifi
    Fish Sayadie nasıl yapılır
    Fish Sayadie malzemeleri

    Fish Sayadie Malzemeleri
    150 gr lagos balığı filetosu
    40 gr basmati pirinci
    yarım nar
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı yenibahar
    1 buçuk su bardağı su
    250 gr ayçiçeğiyağı
    3 frenksoğanı
    1 dal zahter
    50 ml krema
    1 çay kaşığı safran
    20 gr yeşil mercimek
    yarım limon
    tuz, karabiber

    [​IMG]

    Fish Sayadie Tarifi :
    Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun. Yeşil mercimek, kimyon, yenibahar ve tuzu ekleyip, 1.5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Demlenmeye bırakın.
    Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin. Kremaya safran, limon, tuz ve karabiberi ilave edip sos haline getirin.
    Sosu balığın üzerine dökün. Nar taneleri, kızarmış soğan, frenksoğanı ve zahtare ile süsleyerek servis yapın. Kızarmış soğan dilimleri için Yarım soğanı yuvarlak dilimleyin. 1 yumurtayı bir kabın içinde çırpın. Her soğan dilimini önce yumurtaya sonra una batırıp ayçiçeği yağında kızartın.