Fırnda beğendili tavuk nasıl yapılır?..resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 20 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Fırnda beğendili tavuk
    Fırnda beğendili tavuk nasıl yapılır?
    MALZEMELER

    1 kilo kuşbaşı doğranmış beyaz etli tavuk
    1 demet yeşil soğan
    3 adet yeşil biber
    3 kaşık margarin
    4 adet patlıcan
    1 kaşık un
    2 su bardağı süt
    150 gram kaşar

    Fırında Beğendili Tavuk
    [​IMG]
    Fırında Beğendili Tavuk Tarifi
    1 kaşık margarin tencereye konur. İri doğranmış yeşil soğan, yeşil biber hafifçe çevrilir. Tavuklar da içine atılır ve harlı ateşte 10 dakika kadar çevrilir. Bu arada tavuklar su bıraktığı için tencerenin kapağı kapanmaz ve tavukların suyunu çekmesi sağlanır. Diğer tarafta patlıcanlar ya fırın tepsisinde veya ateş üzerinde közlenir. Öte yandan bir tencerede yağ eritilir. Bir kaşık un yağa ilave edilip unun topak topak olmaması için kısık ateşte yavaş yavaş çevrilir. Üzerine 2 su bardağı un ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Közlenen patlıcanlar bu sosun içine atılır ve çevirmeye devam edilir. Beğendi koyulaşınca tencerenin altı kapatılır. Kenarları yüksek bir payreks kaba tavuklar döşenir. Üzerine ılık olarak veya soğutulmuş beğendi ilave edilir. En üste rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derecede kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir.