Fırınlanmış Karnıbahar Çorbası Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fırınlanmış Karnıbahar Çorbası Tarifi Resimli
    Fırınlanmış Karnıbahar Çorbası Tarifi
    Karnıbahar Çorbası Tarifi Resimli

    [​IMG]

    içindekiler

    3 küçük boy karnabahar
    3 adet kuru soğan (soyulmuş ve irice doğranmış)
    4 diş sarımsak (soyulmuş)
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    6 su bardağı tavuk suyu
    5 yemek kasigi zeytinyağı
    1 defne yaprağı
    4 su bardağı süt (tercihen yağsız)
    Tuz

    Yapılışı
    Fırını 190 C'ye getirin. Karnabaharı 2-3 cm'lik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun.
    Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın. Fırında yarım saat karnabaharlar kızarana kadar pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
    Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
    Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.