Fırında Ton balığı,ton balığı tarifi ,resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 7 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Resimli Fırında Ton Balığı
    Ton balığı fırında nasıl yapılır?
    Fırında ton balık ve yapımı


    Ton balığı haftada en az üç kez yendiğinde içerdiği zengin omega 3 yağ asiti ile kolesterol seviyenizi dengeleyerek kalp hastalıkları riskini düşürüyor
    Malzemeler:
    • ½ Ton Balığı
    Tuz
    Karabiber
    Sıvıyağ
    • Salatası İçin:
    Kıvırcık
    Turp
    Kırmızı Soğan
    Taze Nane
    Taze Soğan
    Limon
    Zeytinyağı
    Fırında Ton Balığı

    [​IMG]
    Yemek Tarifi

    Öncelikle soğanı irice doğrayalım, havuçları yuvarlak keselim, .Bir fırın tepsisinin altına iri doğradığımız soğanları ve havuçları yayalım üzerine defneyaprağını koyup balığı sebzelerin üzerine oturtalım.
    Tuz ve karabiberi serpelim, dilimlere ayırdığımız limonu, balığın üzerine dizelim. Zeytinyağını her yerine gelecek şekilde dökelim 180 derecelik fırına sürelim
    Bu arada salatasını hazırlayalım, bunun için kıvırcık salataları iyice yıkayıp süzgece koyun, naneyi ayıklayıp yıkayın. Taze soğanı ayıklayıp yıkayın, karıştırma kabına kıvırcık salataları, taze soğanı, naneyi ince kesip karıştırın. Kırmızı soğanı dilimlere ayırıp, ilave edin, servis tabağının bir yanına yerleştirin hazırladığınız salatayı. Pişen balığı yanına koyarak servis yapın. Afiyet olsun.