Fırında Tavuklu Barbunya

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 18 Mart 2010 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Tavuklu Barbunya Nasıl Yapılır
    Fırında Tavuklu Barbunya Tarifi
    Tavuklu barbunya Tarifi


    [​IMG]

    Malzemeler,

    * Yarım kilo barbunya
    * 2 adet orta boy kuru soğan
    * 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 100 gram ince dilimlenmiş sucul
    * 6 adet tavuk baget
    * 6 dilim pastırma
    * 2 adet domates
    * 2 adet sivri biber
    * 4 dilim tost ekmeği
    * 1,5 su bardağı su
    * Damak tadınıza göre tuz

    Hazırlanışı,

    1. Barbunyayı bol suda 35 dakika haşlayıp süzün.
    2. Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
    3. Orta büyüklükte tencereye sıvıyağı alıp kızdırın.
    4. Soğanları ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
    5. Tavuk bagetleri ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
    6. Sucuğu ve pastırma dilimlerini üçe kesin ve ekleyin, kısa bir süre daha çevirin.
    7. Yeşil biberleri ve domatesleri küp küp doğrayın.
    8. Yemeğe ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.
    9. Suyunu koyun ve bir taşım kaynatarak barbunyaları ekleyin.
    10. Tuzunu ilave ederek lezzetlendirin.
    11. Yemeği 15 dakika kısık ateşte kaynatın.
    12. Ocaktan indirdikten sonra yemeği bir fırın kabına alın.
    13. Tost ekmeği dilimlerini blenderdan geçirerek çok ufak kırıntılar haline getirin.
    14. Bu kırıntıları yemeğin üzerine serpiştirin.
    15. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
    16. Sıcak olarak servis yapın.

    afiyet olsun​
     



  2. Cevap: Fırında Tavuklu Barbunya

    Hımm :f20: Nasıl olur ki acaba.Ben genelde barbunyayı zeytinyağlı olarak soğuk tüketiyordum.
     



  3. Cevap: Fırında Tavuklu Barbunya

    Tavuk ve barbunya kokuları sarmış :D görüntü güzel tadı nasıldır acaba:f10: