Fırında Soğanlı Omlet

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 11 Aralık 2008 tarihinde açılan konu





  1. MALZEMELER
    6 Yumurta
    2 Su Bardağı Süt
    1.5 Kahve Fincanı Tereyağı
    1 Yemek Kaşığı Un
    2 Yemek Kaşığı Krema
    2 Soğan
    Tuz
    Karabiber
    Toz Müskat


    HAZIRLANIŞI
    Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin.
    Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın.
    Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soğanları ince halkalar şeklinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ilave edin.
    Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın.
    Not: Müskat, diğer adıyla hint cevizi, toz veya tane olarak satılır. Tane satın alırsanız kabuğunu ince bir rende ile rendeleyebilirsiniz. Toz olarak almanız aroma açısından daha etkilidir.

    Afiyet Olsun...

    [​IMG]