Fırında Peynirli Patlıcan Yemeği

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 8 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Yaz günleri hafif bir akşam yemeği için,kalorisi düşük ve lezzetli fırında peynirli patlıcan tarifi.

    [​IMG]

    Malzemeleri

    3 adet bostan patlıcan
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    3 adet domates
    1 diş sarımsak
    Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri
    Yarım limonun suyu
    Tuz, kekik
    Kaynar su

    Yapılışı

    Patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
    Acısının çıkması için tuzlu soğuk suda 15 dakika bekletin.
    Orta boy bir tencerenin yarısına kadar kaynar suyu doldurun.
    Üzerine sıvıyağ ve bir limonun suyunu ekleyin.
    Patlıcanları tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Domates sosunu hazırlamak için sarımsak ve domatesin kabuklarını soyun.
    Mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.
    Tavaya domates sosunu alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
    Ocaktan almadan önce kekik ve tuzunu ekleyin.
    Haşlanmış patlıcanları süzgeçten geçirin.
    Orta derinlikte bir borcama patlıcanları dökün.
    Üzerine domates sosu ve kaşar peynirini yayın.
    Fırında peynirler kızarana kadar pişirin.


    Not
    Limon suyu,patlıcanların haşlanırken kararmasını önler ve renginin beyazlamasını sağlar.