Fırında Peynirli Kabak

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Malzemeler

    4 Adet Kabak
    150 gr Beyaz Peynir
    1 Adet Yumurta
    1 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    ½ Demet Dereotu
    Kırmızıbiber, Tuz



    Yemeğin Tarifi



    Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın. Ve süzün.
    Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin.

    Kabakları uzunlamasına bölüp fırın kalıbına yayın. Ortalarını küçük bir kaşık
    yardımıyle boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun.
    Üzerini kırmızıbiberle süsleyin. Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin.
    Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın.
    Sıcak veya ılık olarak servis yapın.