Fırında Pazılı Omlet

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 11 Aralık 2008 tarihinde açılan konu




  1. MALZEMELER
    1 Kg Pazı veya Ispanak
    1 Soğan
    2 Yumurta
    2 Su Bardağı Lor Peyniri
    1/2 Su Bardağı Light süt
    5 Çorba Kaşığı Galeta Unu
    1/2 Su Bardağı Süt
    Tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin. Pazıyı ekleyip tuz serpin ve orta ateşte devamlı karıştırarak diri kıvamda pişirin. Ilınmaya bırakın.
    Fırını 80 dereceye ayarlayın.Peyniri yarım su bardağı sütle karıştırın. Çırpılmış yumurta, pazı, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
    24 cm çapında kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Karışımı döküp üzerine galeta unu serpin. Fırına verip 1 saat pişirin. 10 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın ve servis yapın.

    Afiyet Olsun...