Fırında Patatesli ve Tereyağlı Alabalık

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 17 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Patatesli ve Tereyağlı Alabalık
    Fırında Patatesli ve Tereyağlı Alabalık Tarifi
    Fırında Patatesli ve Tereyağlı Alabalık Resimli
    [​IMG]
    Malzemeler

    3 adet alabalık
    2-3 adet patates
    Tereyağı
    Tuz, kekik, karabiber

    Hazırlanışı

    Balıkları güzelce yıkayın. Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın ya da isteğe göre bütün olarak da kullanabilirsiniz. Balıkları tepsiye dizin. İnce halkalar halinde doğramış olduğunuz patatesleri balıkların aralarına yerleştirin. Patateslerin ve balıkların üzerine fındık büyüklüğünde parçalar halinde tereyağlarını koyup üzerine hafif tuz, karabiber ve kekik serpip fırına verin.