Fırında Patatesli - Tereyağlı Alabalık

'Damak Keyfi' forumunda HazaN tarafından 17 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Patatesli - Tereyağlı Alabalık

    [​IMG]

    Malzemeler
    3 adet alabalık (Adedi kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz)
    2 - 3 adet patates (Adedi yine kişi sayısına göre değiştirebilirsiniz)
    Tereyağı
    Tuz, kekik, karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı
    Balıkları güzelce yıkayın. Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.
    Kiremite balıkları dizin. İnce halkalar halinde doğramış olduğunuz patatesleri de dizin.
    Patateslerin ve balıkların üzerine fındık büyüklüğünde parçalar halinde tereyağlarını koyup üzerine hafif tuz, karabiber ve kekik serpip fırına verin.