Fırında Patatesli Levrek

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 31 Ekim 2009 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Patatesli Levrek


    [​IMG]


    malzemeler:


    •6 adet levrek
    •4-5 soğan
    •4 büyük patates
    •tane karabiber
    •defne yaprağı
    •2 limon
    •zeytinyağı
    •tuz
    Yapılışı
    1.levrekleri iyice temizleyip yıkayın. patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.
    2.fırın tepsini yağlayın. patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin.

    3.kalan patatesleri, soğanları,, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. en üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın. önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)
     



  2. Cevap: Fırında Patatesli Levrek

    Hamsi den ötesini tamımam ne levrek ne leylek...Derya kuzusu bunlaaaar...