Fırında Patatesli Kuzu Gerdan Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 2 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Patatesli Kuzu Gerdan Tarifi
    Fırında Patatesli Kuzu Gerdan nasıl yapılır
    Fırında Patatesli Kuzu Gerdan yapılışı

    Fırında Patatesli Kuzu Gerdan Tarifi Resimli

    [​IMG]

    MALZEMELER

    • dilimlenmiş kuzu gerdan
    • 1 tane kuru soğan
    • 1-2 diş sarımsak
    • 3-4 tane patates
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 2 tatlı kaşığı tane karabiber
    • tuz

    YAPILIŞI
    • Önce gerdanlık etler yıkanıp suyu süzdürülür. Tavada etler yağsız ve susuz olarak iki tarafı çevrilerek rengi dönene kadar pişirilir.
    • Etler düdüklü tencereye konup üzeri taşacak kadar su ilave edilir. Kabukları soyulmuş bir-iki diş sarımsak ve kuru soğan iri parçalar halinde suyun içine atılır.
    • Tane kararbiber ve tuz da ilave edilip etler yumuşayana kadar pişirilir.
    • Etler piştikten sonra suyu süzülüp fırın kabın dizilir. (süzülen bu su, düğün çorbasının yapımında kullanılabilir.)
    • Ayrı haşlanan patatesler de fırın kabına etlerin yanına alınır.
    • Üzerine salçalı su gezdirilir ve fırın kabının üzeri folyo ile kapatılıp fırında pişirilir.
    • Servisten hemen önce folyo açılıp etlerin üzerleri kızarana kadar biraz daha fırında tutulur.

    afiyet olsun.