Fırında Patates Kızartması

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 7 Aralık 2009 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Patates KızartmaTarifi
    Sofralarınızda et yemeklerinin yanına garnitür olarak sunabileceğiniz ve üzerine ketçap dökülerek de bir öğünü patatesle geçirebilirsiniz.
    Dilediğiniz istediğiniz her şekilde yiyebilirsiniz :)
    İşte fırında patates kızartması tarifi
    [​IMG]

    Malzemeleri

    Yarım kilo dondurulmuş elma dilim patates
    2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Yağlı pişirme kağıdı

    Yapılışı

    Fırın tepsinin tabanına yağlı kağıt serin.
    Patatesleri tepsiye yerleştirin.
    Üzerine tuz ve karabiber serpin.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

    Not: Kızartma deniliyor fakat hiç yağ kullanılmıyor. :f63: Bu şekilde pişirince tadı tıpkı patates kızartması gibi oluyor ve kalorisi düşüyor.
    Afiyet olsun
     



  2. Cevap: Fırında Patates Kızartması

    Buna benzer bir tarifi Hazan'ın annesi Huriş yapmıştı.Fakat onda yağ vardı.Çok yorulduğumuz bir gündü.Ben,Hazan,Hazan'ın kardeşi veeee Anneanne birlikte yemiştik.Ne güzel bir lezzetti o yaaa :)

    Bunu da denerim Destina teşekkürler :f40: