Fırında Palamut Güveç

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 19 Haziran 2009 tarihinde açılan konu


  1. Erkek adam her daim balık işini kendi üstlenmelidir,Kadınını balık kokusu içinde bırakmak yok. Yanında güzel bir salata ile yılın kocası seçilebilirsiniz. Elinize kuvvet...:f40:

    Palamut Güveç

    Malzemeler

    1 adet büyük boy palamut balık 1 adet soğan 1 adet domates 1 adet 1 adet limon 1 adet yesil biber 1 adet havuç 10 adet mantar (kültür mantarı.) kayık biçiminde toprak kap.folyo kağıt.

    Yapılışı:


    Palamut bütün olarak temizlenir, üstüne bıçakla çizik atılır, toprak kaba güvece konulur, malzemeler yanlarına doğranır toprak kap zeytin yağı ile hafif şekilde yağlanır, malzeme konulduktan sonra kapın üzerine folyo sarılarak 40 dk.250 derecede fırına sürülür.

    Not: Folyo kağıt üzerini sakın delmeyin...
     


    passer bunu beğendi.

  2. Cevap: Fırında Palamut Güveç

    payLaşm için saoL ZORBEY!!.. :D
     



  3. Cevap: Fırında Palamut Güveç

    Tarifin çok güzel ..Bayanları düşünerek balık hazırlaman ayrıca hoş bir incelik onun için de özel teşekkürler ediyorum inş. bazıları da ders alır sizden :f118:
     



  4. Cevap: Fırında Palamut Güveç

    Hiç yemedim ama yemek isterim :f196:
    Tesekkürler Zorbey :f40:
     



  5. Cevap: Fırında Palamut Güveç

    :f42: aman Zorbey. Gelir gelmez her tarafı balık kokutmuşsun :f100:
     



  6. Cevap: Fırında Palamut Güveç

    Zorbey bende omlet tarifi vereyim dedim ama bayanlar çoktan halletmiş o işi başka yemek yapmayıda ben bilmiyorum. Sen bir ara benim yerimede bir kaç yemek tarifi atarsın :f30:
    Sen yemeklerle uğraşırken ben de gidip yemeğin yanına içecek birşeyler alıp geleyim buz gibi kola iyi gider :f196:
     



  7. Cevap: Fırında Palamut Güveç

    Bayanlara güzel bir jest..Tarif için teşekkürler ZORBEY:f40:
     



  8. Cevap: Fırında Palamut Güveç

    ellerine sağlık miiiisssss gibi kokmuş valla :)
     



  9. Cevap: Fırında Palamut Güveç

    Tava,ızgara,mangal hiç farketmez her halini çok severim balığın :f40: