Fırında Mantı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 17 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Mantı Tarifi
    Resimli Fırında Mantı Tarifi
    Fırında Mantı yapılışı
    Fırında Mantı nasıl yapılır

    Fırında Mantı Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Malzemeler:
    -5 su bardağı un
    -1 adet yumurta
    -1 tatlı kaşığı tuz
    -Yeterince su
    -250 gr. kıyma
    -1 adet soğan
    -Kırmızı biber, karabiber
    -1 çay kaşığı tuz
    -Yeteri kadar yoğurt
    -3 kaşık sıvı yağ
    -6 bardak et suyu

    Yapılışı:
    1 -Unun ortası havuz gibi açılıp içine 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ve.yeteri kadar su katılır.
    2 -Çok yumuşak olmayan bir hamur elde edene dek yoğurulur. 20-25 dk. nemli bez altında bekletilir.
    3 -Bu arada iç hazırlanır: Soğan rendelenip kıyma, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırılır.
    4 -Hamurdan yumruk büyüklüğünde eşit parçalar koparılıp bezeler yapılır. . .
    5 -İlk beze çok ince olmayacak şekilde açılır, enine ve boyuna 2 cm.’lik aralıklarla kesilerek küçük kareler elde edilir.
    6 -Hazırlanan kıymalı içten herbirinin ortasına koyulup, ister üçgen ister bohça şeklinde kapatılır.
    7 -Bir fırın tepsisinin içi yağlanıp mantılar içine yerleştirilir.
    8 -Bütün bezeler bittikten sonra .tepsi;, fırına’ verilir.
    9 -Mantıların üstü kuruyana dek fırında tutulur.
    10 -6 bardak et suyu bir kapta ısıtılır, :
    11 -Fırından çıkarılan mantıların üstüne et suyu gezdirilir. Tepsinin üstü örtülüp hala sıcak olan firma koyulur.
    12 -Mantılar et suyunu çekince fırından servis tabağına alınır.
    13 -3 kaşık yağda kırmızı biber kızdırılır.
    14 -Tabaklardaki mantıya önce yoğurt dökülür.
    15 -Üstüne de biberli yağ gezdirilip servis edilir.

    alıntı netten