Fırında Mantarlı Lahana

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Mantarlı Lahana (Rus Mutfağı)

    500 gr mantar ( kültür mantardan ziyade diğer mantar türleri daha lezzetli olacak)
    1 kg beyaz lahana
    1 tane salatalık turşusu (orta boy)
    1 tane soğan
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1-2 çay kaşığı fruktoz ( yada şeker )
    2 çorba kaşığı tere yağ
    Karabiber
    Defne yaprağı
    Limon (isteğe göre)
    Siyah zeytin (isteğe göre)
    1 çorba kaşığı üzüm yada elma sirkesi
    Tuz
    Galeta unu
    Yapılışı:Lahana ince kıyıldıktan sonra tere yağ ve biraz su eklenerek kısık ateşte 1 saate yakın kavrulacak. Sürenin bitimine yakın domates salçası, şeker, tuz, biber,defne yaprağı ve sirke eklenir.
    Mantarlar temizlenip, yıkanacak ve 10-15 dakika suda kaynatılacak. Sonra küçük dilimlere doğranacak ve yağda kavrulacak. Mantarları tencereden başka kaba alarak, aynı tencerede bu defa ince kıyılmış soğan kavrulacak ve sonra mantarlarla karıştırıp, içine doğranmış salatalık turşusu, tuz ve biber eklenir.
    Hazırlanmış lahananın yarısı önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine mantarlı karışıp eklenerek, tekrar kalan lahana üstüne konur.
    Üzerine galeta unu serpiştirilir ve biraz sıvı yağ damlatılır. Fırında pişirilir.

    Servis için tabaklara yemeğin yanına bir dilim limon ve birkaç zeytin konur.