Fırında Lüfer

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 11 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler:

    4 adet lüfer
    2 adet büyük boy domates
    2 adet kuru soğan
    100 gr yeşil biber
    3-4 diş sarımsak
    100 gr tereyağı
    Defne yaprağı
    Tırnak kekik
    1/2 şişe beyaz şarap
    Yapılışı: Balıkları temizledikten sonra 45 dakika beyaz şaraba yatırılır.Domatesler küp şeklinde doğranır, soğanlar ince dilimler halinde kesilir, biberler küçük parçalar halinde doğranır, sarımsak küçük parçalar halinde kesilir ve karıştırılıp hazırlanan karışım şarap içinde bekletilen balıkların içine uygun miktarda doldurulur daha sonra balıkların içine damak zevkine göre kekik ile her balığın içine bir adet defne yaprağı ilave edilir. Balığın karnı küçük kürdan ile dikilir ve her balık alüminyum folya ile sarılır. 200 derece fırında 40-45 dakika bekletilir ve alüminyum folyadan cıkarılan balık servis yapılır.

    [​IMG]
     



  2. Cevap: Fırında Lüfer

    Maşallahhh yok yok tarifte ben ızgara yapıp yesem olmaz mı soğan domates bana biliyorsunuz ki biraz ters :(