Fırında Levrek

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 26 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. Patatesler balıklardan süzülen suyu emiyor ve buda balığın ızgara şeklinde pişmesini sağlıyor.
    [​IMG]

    Malzemeler;
    4 adet levrek
    3 diş sarımak
    3 yemek kaşığı zeytinyağ
    4-5 adet göre patates
    kaşar peyniri

    Yapılışı;
    balıkları dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile mümkünse dolabta 1 gece evvelden veya 3 saat marine edilir.
    fırın 250 derece ısıtılır.yağlı kağıt veya alümiyum kağıt serilir.Patatesler halka kesilir ve tepsiye dizilir.Balıklara yetecek kadar yani balıklar dizildiğinde altı boş kalmamalı.
    balıklar patateslerin üzerine dizilir.garnitür veya baska sebze konulmuyor ki buğulama gibi olmasın.Patatesler balıklardan süzülen suyu ve buharı emiyor.
    Dilerseniz servise yakın kaşar serpebilirsiniz. kaynak
     



  2. Cevap: Fırında Levrek

    En sevdiğim balıklardan 1- Levrek 2-Çipura :f40:
     



  3. Cevap: Fırında Levrek

    Çipurayı defne yapraklı fırınlıyorum herhafta sonu..Tarifini levrekte deneyeceğim Pardus fakat balığı bekletmeyi pek uygun bulmuyorum o yüzden biraz değişiklikler yapmam gerekiyor teşekkürler:)