Fırında Kuzu Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 23 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Kuzu Kebabı Tarifi
    Resimli Fırında Kuzu Kebabı Tarifi
    Fırında Kuzu Kebabı Yapılışı

    Fırında Kuzu Kebabı

    Malzemeler
    1 kg koyun eti
    1 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı yoğurt
    5 diş sarımsak
    yarım tatlı kaşığı karabiber
    yarım tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı tuz


    Hazırlanışı

    Koyun etinin yarısına gelecek kadar su konur. Yumuşayana kadar haşlanınca sudan alınır, soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca etin içi ve dışı rende soğan ve baharatla oğulur. 1 saat dinlendirildikten sonra önce dışına yumuşak tereyağı sıvanır, sonra içine ve dışına yoğurt sürülür. Etin farklı yerleri bıçağın ucuyla delinir. Deliklere tane sarımsak sokulur. Et uygun büyüklükte fırın kabına yerleştirilir. Üzerine 2 su bardağı kadar et suyu gezdirilir, kızgın fırına verilir. Üzeri nar gibi kızarana dek arada sırada fırın açılır, suyu üzerine tekrar tekrar gezdirilir.

    [​IMG]