Fırında Kofana Balığı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 14 Haziran 2011 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Kofana Balığı Nasıl Yapılır
    Resimli Fırında Kofana Balığı Tarifi
    Fırında Kofana Balığı Yapılışı
    Fırında Kofana Balığı Resimli Tarifi

    [​IMG]

    Fırında Kofana Balığı Malzemeleri:

    1 kg kofana balığı
    2 büyük domates
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 adet defneyaprağı
    3 diş sarmısak
    1/ 2 demet maydanoz
    1 adet limon
    1 bardak su
    tuz-karabiber

    Fırında Kofana Balığı Tarifi

    Balıkları kemikli olarak filetolara ayırın. Yıkadıktan sonra uygun bir tepsiye sıralayın. Tuz ve karabiber serpin. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartın ve fındık büyüklüğünde doğrayın. Beş dakika yağda öldürün, kıyılmış maydanoz, sarmısak, defneyaprağı ve biraz tuz koyun. Biraz daha kavurduktan sonra 1 bardak su katın ve bu karışımı balıkların üzerine boşaltın.

    Orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine limon suyu gezdirin.