Fırında Kızartma

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 5 Şubat 2010 tarihinde açılan konu


  1. Fırında Kızartma


    [​IMG]

    Hafif,sağlıklı,son derece de lezzetli bir kızartma tarifi...



    Malzemeler


    4-5 adet patlıcan, birer parmak kalınlığında doğranmış
    5-6 sivribiber, doğranmış
    5-6 domates, soyup fındık büyüklüğünde doğranmış
    1kg kabak, kabukları soyulup daire şeklinde doğranmış
    5-6 diş sarımsak
    3-4 yemek kaşığı zeytinyağı


    Hazırlanması Patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye yayın. 200C fırında patlıcanlar pişene kadar pişirin.
    Kabakları da aynı şekilde hazırlayıp ayrı bir tepside pişirin. (hafif kızarana kadar)
    Domates, biber ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı ilave edilmiş tavada iyice ezilene kadar pişirin. Fırında pişmiş patlıcanların üzerine bu sosu dökün. Arzuya göre yoğurtla servis yapın.
     



  2. Cevap: Fırında Kızartma

    Nasıl bu kadar zayıf kalabiliyorsun şaşırıyorum Blue..:)
     



  3. Cevap: Fırında Kızartma


    Sırları

    1-Yaptığım yemekleri,yemekten çok yedirmeyi severim.
    2-Az ve sık yerim (örn:günde 5 kez az miktarda)
    3-Bu son madde önemli ;Çoooooooook su içerim ve hareketliyimdir. ;)